Een succesvolle spiegelbijeenkomst hangt voor een belangrijk deel af van wat de deelnemers te vertellen hebben. Zorg er dus voor dat je voldoende aandacht besteed aan de werving van deze mensen. Om je een beetje te helpen hebben we een paar superhandige tips voor je op een rijtje gezet…..deze week TIP 3

De werving kan best wat moeizaam verlopen. Soms heeft dat te maken met de professionals: ze vergeten het of voelen zich ondanks jouw tips en adviezen toch bezwaard om mensen te vragen, ze geloven niet in de methode of ze gaan ervan uit dat hun collega’s de werving wel op zich nemen. Als je werving stroef verloopt is het dus belangrijk contact met de wervers te houden en te achterhalen waar het stagneert.

Een andere reden kan natuurlijk zijn dat er bij de (potentiele) deelnemers een blokkade zit. Bijvoorbeeld omdat mensen zich schamen voor hun probleem en er niet in een groep over willen praten.

Als de werving niet vlotjes verloopt, denk dan niet te snel dat er niet voldoende deelnemers zijn, maar probeer te achterhalen waar het knelt en hou vol.