Op reis met de Xpeditie

De Xpeditie staat voor training, advies en onderzoek op het gebied van kwalitatieve cliëntfeedback.

De belofte van De Xpeditie

Overal om ons heen zien we dat organisaties in het sociale domein beter gaan luisteren naar de verhalen van hun cliënten. Dat zij die ervaringen belangrijk vinden, omdat zij daarmee de cijfers die uit kwantitatieve onderzoeken komen (beter) kunnen duiden. De verhalen achter de cijfers zijn onmisbaar om te kunnen sturen op klantwaarde.

Als een gekwalificeerde reisleider neemt De Xpeditie je mee op ontdekkingstocht naar het perspectief van je doelgroep. Die reis brengt je soms op lastig begaanbare paadjes. Maar één ding beloven we: je krijgt gegarandeerd inspiratie en waardevolle inzichten en je doet nieuwe ervaringen op die je direct in de praktijk kunt gebruiken.

Over De Xpeditie

VOF De Xpeditie is in 2015 opgericht door Annemiek Nieuwstraten en Loes ter Horst. Ons doel was om de methode Spiegelbijeenkomst goed op de kaart te zetten. Sinds eind jaren ’90 van de vorige eeuw worden in diverse (zorg) organisaties spiegelbijeenkomsten gehouden. Wij wilden met De Xpeditie een bijdrage leveren aan een grotere bekendheid en meer gebruik van de methode. We hebben daartoe in veel organisaties en met uiteenlopende doelgroepen spiegelbijeenkomsten georganiseerd en begeleid.

In 2018 heeft De Xpeditie de training voor gespreksleiders van spiegelbijeenkomsten overgenomen van Maria Mul (voorzitter van de Stichting Spiegelbijeenkomsten en gespreksleider van het eerste uur.)

Daarnaast hebben we een eigen methode ontwikkeld: het Leefwereldonderzoek.

Vanaf 2022 heeft De Xpeditie een samenwerking met de Universiteit voor Humanistiek. Jaarlijks doen studenten van deze opleiding een onderzoek naar de werkzaamheid van de methode.

Inmiddels is de aandacht voor zogenaamde narratieve methoden (methoden waarin de ervaring en de leefwereld van de cliënt centraal staan) groeiende. Op verschillende universiteiten worden nieuwe narratieve methoden ontwikkeld en getoetst. Dat is goed nieuws: zo lukt het steeds beter om zorg en begeleiding te bieden die werkelijk aansluit bij het leven van de mensen die deze zorg ontvangen.

Eind 2023 besloot Loes om uit De Xpeditie te stappen en werd de vennootschap een eenmanszaak. Sindsdien zet Annemiek De Xpeditie voort.

Het doel voor de komende jaren is de methode verder bekend te maken, het wetenschappelijk onderzoek ernaar te stimuleren en -meer dan nu het geval is- samen te werken met trainers en onderzoeker van andere narratieve methoden.

Annemiek Nieuwstraten

Over Annemiek

Leren van ervaringen: verdiepende feedback.

Ik hou ervan om situaties te creëren waarin mensen worden uitgedaagd naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Een goed doordachte en praktische methode is hierbij enorm behulpzaam. Ik ben steeds op zoek naar manieren om onze methoden – de Spiegelbijeenkomst en het Leefwereldonderzoek- én de training voor de gespreksleiders verder te verbeteren.

Het is mooi om te zien hoe geïnspireerd professionals raken door de feedback van hun cliënten. Door te horen wat goed gaat, krijgen ze de energie die nodig is om dat wat minder goed gaat aan te pakken.

In mijn aanpak vind ik een prettige en veilige sfeer belangrijk. Ik ben doelgericht en altijd op zoek naar concrete resultaten waar professionals en organisaties zichzelf daadwerkelijk mee kunnen verbeteren.

Lees meer over Annemiek op LinkedIn
annemiek@deXpeditie.nl

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Xpress nieuwsbrief.

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met hierin het laatste nieuws over spiegelbijeenkomsten, onze trainingen en ontwikkelingen in ons vakgebied.

Ontvang de Xpress nieuwsbrief

Experts in het ophalen en benutten van
kwalitatieve cliëntfeedback in het sociaal domein

De Xpeditie
annemiek@deXpeditie.nl

Annemiek Nieuwstraten: +31 627 898 458

KvK: 92715990