Een succesvolle spiegelbijeenkomst hangt voor een belangrijk deel af van wat de deelnemers te vertellen hebben. Zorg er dus voor dat je voldoende aandacht besteed aan de werving van deze mensen. Om je een beetje te helpen hebben we een paar superhandige tips voor je op een rijtje gezet…..deze week TIP 2

TIP 2 We horen vaak van deelnemers dat het ze goed deed om hun verhaal te vertellen ten overstaan van een groep professionals. Zeker ook als hierbij leidinggevenden of bestuurders bij aanwezig zijn. Deelnemers geven aan zich gehoord te voelen.

Denk dus niet te snel dat mensen niet willen, of niet kunnen deelnemen, dat ze een grote groep toehoorders eng of bedreigend vinden, of dat ze nog niet “toe zijn” aan het vertellen van hun ervaringen.

Als je twijfelt aan dat laatste, geef dat dan terug en vraag of de persoon in kwestie in staat is om rustig over zijn of haar ervaringen te vertellen. Uiteraard zijn emoties prima, maar ze moeten wel beheersbaar zijn. Voor de toehoorders is het lastig om ervaringen van deelnemers die bijvoorbeeld extreem boos zijn, goed te kunnen opnemen.