Leefwereldonderzoek

De Xpeditie is in 2017 begonnen met een nieuwe methode: het leefwereldonderzoek. De methode is ontwikkeld met behulp van een subsidie van het voormalige Zorgbelang Noord-Holland, een regionale patiëntenbelangenorganisatie. De Xpeditie stelt de methode via een gratis toegankelijke toolbox ter beschikking aan iedereen die hiermee aan de slag wil.

Betrokkenheid

Aanleiding was de behoefte van gemeenten om inwoners steeds meer te betrekken bij toekomstige zorg en beleid. Sinds de transitie van de zorg naar gemeenten in 2015 gaan gemeenten meer en meer in gesprek met hun inwoners. Niet alleen over hun ervaringen met de zorg, maar ook over de toekomst van de zorg. We kwamen tegen dat gemeenten aan inwoners de vraag stelden: wat willen jullie? Hoe zou, volgens jullie, de zorg er uit moeten zien? Het blijkt echter in veel gevallen lastig voor mensen om die vragen te beantwoorden. Vaak weten mensen wel wat ze niet willen, maar is het een stuk moeilijker om te weten wat ze wel willen.

Met het leefwereldonderzoek heeft De Xpeditie een methode ontwikkeld die mensen ondersteunt bij het blootleggen van de latente behoeften en kennis, zodat mensen beter kunnen aangeven aan welke zorg/hulp zij in de toekomst behoefte hebben.

Meer informatie?

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen. Wij vinden het leuk u meer te vertellen over ons en om samen te onderzoeken of iets is voor uw kunnen betekenen!

  Experts in het ophalen en benutten van
  kwalitatieve cliëntfeedback in het sociaal domein

  De Xpeditie
  annemiek@deXpeditie.nl

  Annemiek Nieuwstraten: +31 627 898 458

  KvK: 92715990